Instructorii belaruşi antrenează probabil recruţi ruşi din cauza „suprasolicitării” sistemului militar rusesc - Ministerul britanic al Apărării

Armata din Belarus şi-a asumat probabil un rol „semnificativ, dar mai discret” în instruirea recruţilor ruşi, a raportat Ministerul britanic al Apărării joi.

663 afișări
Imaginea articolului Instructorii belaruşi antrenează probabil recruţi ruşi din cauza „suprasolicitării” sistemului militar rusesc - Ministerul britanic al Apărării

Instructorii belaruşi antrenează probabil recruţi ruşi din cauza „suprasolicitării” sistemului militar rusesc - Ministerul britanic al Apărării

Schimbarea este probabil menită să „remedieze parţial lipsa de instructori militari ruşi, dintre care mulţi sunt trimişi în Ucraina sau au fost ucişi acolo”, transmite instituţia britanică.
 
Ministerul britanic al Apărării spune că schimbarea reprezintă o „inversare a rolurilor”, deoarece armata belarusă a fost în mod tradiţional considerată de Rusia ca fiind „inferioară” celei ruseşti. 
 
Preşedintele rus Vladimir Putin s-a întâlnit cu dictatorul belarus Alexander Lukaşenko la Minsk pe 19 decembrie, aceasta fiind cea de-a opta întâlnire a lui Putin cu Lukaşenko în acest an.
 
Putin şi Lukaşenko au convenit să continue practica exerciţiilor militare comune şi să dezvolte noi echipamente militare pentru a forma un „spaţiu unic de apărare”. 
 
Putin a anunţat că soldaţii ruşi vor antrena piloţii belaruşi pe avioane retehnologizate „pentru posibila utilizare a muniţiei aeropurtate cu focos special”, referindu-se la rachetele Kinzhal şi focoasele nucleare. 
 
Ministrul de externe, Dmytro Kuleba, a declarat că „nu s-a întâmplat nimic dramatic în timpul acestei întâlniri”. 
 
În mod similar, Institutul pentru Studiul Războiului a raportat că Lukaşenko a reuşit probabil să devieze eforturile lui Putin de a constrânge Belarusul să continue integrarea ruso-belarusă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici