Insula Şerpilor. Ucraina anunţă o victorie "semnificativă" împotriva forţelor ruseşti în campania de recucerire a insulei

  • Forţele ucrainene susţin că au obţinut o victorie "semnificativă" împotriva forţelor ruseşti în campania menită să recucerescă Insula Şerpilor din Marea Neagră.
  • Rusia a ocupat insula aflată la o distanţă de 45 de kilometri de cel mai apropiat punct de pe ţărmul României în primele ziele ale invaziei.
  • Insula Şerpilor a devenit un simbol după ce un schimb de replici radio a devenit viral la începutul războiului, în care soldaţii ucraineni au folosit o înjurătură ca răspuns la cererile ruşilor de a se preda.
21371 afișări
Imaginea articolului Insula Şerpilor. Ucraina anunţă o victorie "semnificativă" împotriva forţelor ruseşti în campania de recucerire a insulei

Insula Şerpilor. Ucraina anunţă că o victorie "semnificativă" împotriva forţelor ruseşti

Într-o postare pe Facebook, comandamentul operaţional de sud al armatei ucrainene a declarat că a folosit "lovituri ţintite" pe insulă, provocând "pierderi semnificative" trupelor ruseşti.

Imagini din satelit furnizate de compania americană Maxar Technologies arată o imagine de ansamblu a Insulei Şerpilor de marţi, cu pagube vizibile la turnul din capătul sudic al insulei şi vegetaţie arsă în mai multe locuri.

Agenţia de ştiri ucraineană Ukrinform a relatat că atacurile au avariat sistemul antiaerian rusesc Pantsir, o staţie radar şi vehicule aflate pe insulă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici