Insula Sumatra din Indonezia, lovită de un cutremur de 6,2. Primele informaţii

Un cutremur cu magnitudinea de 6,2 grade pe scara Richter s-a produs marţi pe insula Sumatra, în provincia Aceh din sud-estul Indoneziei, la o adâncime de 20,3 km, a anunţat Institutul Geologic american (USGS), relatează Reuters.

520 afișări
Imaginea articolului Insula Sumatra din Indonezia, lovită de un cutremur de 6,2. Primele informaţii

Insula Sumatra din Indonezia, lovită de un cutremur de 6,2. Primele informaţii

Agenţia indoneziană de Meteorologie şi Geofizică a anunţat pe Twitter că magnitudinea cutremurului a fost de 6,4 grade pe Richter.

Seismul s-a produs la o adâncime de 13 km, însă nu are potenţialul de a declanşa un tsunami, a adăugat agenţia.

Nu există informaţii imediate privind eventuale pagube materiale sau victime, au anunţat autorităţile şi localnicii.

„Oamenii au intrat în panică şi au ieşit în fugă din clădiri”, a declarat Maimun, un oficial din cadrul agenţiei de atenuare a dezastrelor de pe insula cea mai apropiată de epicentru.

„Oamenii care se rugau la o moschee au fugit cu toţii în afara clădirii”, a adăugat Maimun, care foloseşte un singur nume, ca mulţi indonezieni.

Cel puţin o replică a fost înregistrată de agenţia de geofizică indoneziană.

Indonezia, care se află pe „Inelul de foc” din Pacific, activ din punct de vedere seismic, este zguduită adesea de cutremure şi tsunami mortale.

În septembrie 2018, oraşul Palu, de pe insula Sulawesi, a fost devastat de un cutremur cu magnitudinea de 7,5 şi de un tsunami puternic. Peste 4.000 de oameni au murit atunci.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici