Insulele greceşti, cele mai afectate de greva transportatorilor rutieri

Greva transportatorilor rutieri continuă, vineri, să perturbe puternic turismul în Grecia, pentru cea de-a cincea zi consecutiv, limitând aprovizionarea cu carburant şi produse alimentare, mai ales pe insule.

95 afișări
Imaginea articolului Insulele greceşti, cele mai afectate de greva transportatorilor rutieri

Insulele greceşti, cele mai afectate de greva transportatorilor rutieri (Imagine: Andrei Iliescu/Mediafax Foto)

"Problemele de aprovizionare continuă să se intensifice, mai ales pe insule, iar situaţia este departe de a reveni la normal în pofida deciziilor guvernamentale de a rechiziţiona camioanele", a declarat Georges Telonis, preşedintele Uniunii greceşti a operatorilor de turism (HATTA).

"Camioanele nu par a avea intenţia de a se întoarce la muncă, profitând astfel de lentoarea procedurii administrative de rechiziţionare", a adăugat Telonis.

Preşedinţii sindicatelor şoferilor de camioane se vor întâlni, vineri după-amiază, pentru a decide dacă vor continua greva, această reuniune fiind considerată "crucială" de sindicate şi de agenţiile de turism.

Reprezentanţii şoferilor au avut întrevederi, joi, timp de mai multe ore, cu ministrul Transporturilor, Dimitris Reppas, după o manifestaţie în faţa ministerului, în cadrul căreia au fost înregistrate incidente cu forţele de ordine.

Greva a provocat nemulţumirea agenţiilor de turism, care sunt îngrijorate de anularea rezervărilor. Firmele de închieri de maşini se declară "paralizate" de această grevă.

"Sute de turişti au renunţat să mai închirieze maşini, deoarece nu pot alimenta", potrivit unui comunicat al acestor firme.

Transportatorii rutieri protestează faţă de un proiect de lege privind liberalizarea exercitării meseriei lor, o măsură prevăzută în planul de redresare a finanţelor cerut de UE şi Fondul Monetar Internaţional pentru a face faţă crizei financiare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici