Insurgenţii nu au deschis un coridor umanitar pentru militarii ucraineni încercuiţi, denunţă Kievul

Insurgenţii de la Doneţk au "ignorat" îndemnul Kremlinului de a permite militarilor ucraineni să iasă din încercuire la Ilovaisk, în estul Ucrainei, a denunţat vineri seara purtătorul de cuvânt al armatei ucrainene, Andrei Lîsenko, citat de agenţia Ukrinform, în pagina electronică.

313 afișări
Imaginea articolului Insurgenţii nu au deschis un coridor umanitar pentru militarii ucraineni încercuiţi, denunţă Kievul

Insurgenţii nu au deschis un coridor umanitar pentru militarii ucraineni încercuiţi, denunţă Kievul

"Coridorul umanitar cerut de (preşedintele rus, Vladimir) Putin nu a fost creat. Astfel de coridoare umanitare nu există", a declarat un Lîsenko, după ce Putin a afirmat că Kievul refuză să evacueze forţele ucrainene încercuite de rebeli printr-un culoar umanitar a cărui creare le-a cerut-o separatiştilor.

Potrivit agenţiei UNIAN, în încercuire s-ar afla mai mulţi jurnalişti, trei dintre care totuşi au reuşit să iasă din zona de conflict.

Vladimir Putin, i-a îndemnat pe insurgenţi, în noaptea de joi spre vineri, să deschidă un coridor umanitar pentru militarii ucraineni încercuiţi în zonele unde au loc confruntări, a anunţat serviciul de presă al Kremlinului.

"Le cer insurgenţilor să le permită militarilor ucraineni să iasă fără obstacole din zona de conflict, pentru a-i lăsa pe aceştia să se întoarcă la familiile lor. De asemenea, răniţii trebuie să beneficieze în mod urgent de îngrijiri medicale", a adăugat preşedintele rus.

Ulterior, insurgenţii de la Doneţk au anunţat că susţin iniţiativa lui Putin de a permite militarilor ucraineni din zona de conflict să iasă din încercuire, însă cu condiţia dezarmării acestor militari.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici