Intâlnire istorică între Barack Obama şi Raul Castro în Panama

Preşedinţii american Barack Obama şi cubanez Raul Castro s-au întreţinut sâmbătă, cu ocazia Summitului Americii, în Panama, aceasta fiind prima reuniune bilaterală la cel mai înalt nivel între Statele Unite şi Cuba din ultimii 50 de ani, relatează Le Figaro, în pagina electronică.

209 afișări
Imaginea articolului Intâlnire istorică între Barack Obama şi Raul Castro în Panama

Intâlnire istorică între Barack Obama şi Raul Castro în Panama (Imagine: HEPTA)

De asemenea, este vorba despre prima reuniune oficială între Obama şi Castro de la anunţarea apropierii, la 17 decembrie, între Washington şi regimul comunist de la Havana.

Cei doi lideri îşi dăduseră deja mâna şi avuseseră un schimb de cuvinte, vineri, înainte de deschiderea lucrărilor Summitului Americilor.

Cuba a fost invitată să participe pentru prima dată la acest summit regional.

Statele Unite şi Cuba şi-au întrerupt relaţiile diplomatice în urma Revoluţiei cubaneze şi naţionalizării firmelor americane de pe insula comunistă, în 1960.

Washingtonul a pus garantarea drepturilor omului în Cuba în centrul apropierii cu Havana. La rândul ei, Cuba insistă să fie scoasă de pe lista americană a statelor care sponsorizează terorismul înainte ca lucrurile să avanseze.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici