Întâlnire oficială între Vladimir Putin şi Donald Trump în noiembrie

Consilierul prezidenţial rus Yuri Ushakov a anunţat că preşedintele Vladimir Putin şi omologul său american, Donald Trump, se vor întâlni vineri, pe date de 10 noiembrie, cu ocazia unui summit în Vietnam, informează agenţia de ştiri TASS.

474 afișări
Imaginea articolului Întâlnire oficială între Vladimir Putin şi Donald Trump în noiembrie

Întâlnire oficială între Vladimir Putin şi Donald Trump în noiembrie

"Am căzut de acord asupra momentului (întâlnirii), va avea loc pe 10 noiembrie", a declarat Ushakov.

Consilierul a adăugat că Putin şi Trump ar putea dezbate, în cadrul summitului, atât situaţia actuală din Siria şi din Peninsula Coreeană, cât şi relaţiile bilaterale, care au ajuns într-un punct critic.

Vladimir Putin declarase anterior că este pregătit să se întâlnească cu preşedintele american Donald Trump în cadrul summitului grupului de Cooperare Economică Asia-Pacific (APEC) din oraşul vietnamez Da Nang.

Administraţia de la Kremlin doreşte să îmbunătăţească relaţiile între Rusia şi SUA, prin întâlniri diplomatice între cei doi şefi de stat, iar preşedintele Trump a declarat pentru Fox News, înainte să pornească în turneul în Asia, că o astfel de întrevedere ar fi posibilă cu ocazia summitului din Vietnam.

În timpul vizitei la Beijing, secretarul de Stat al SUA, Rex Tillerson, a pus la îndoială faptul că ar exista suficiente subiecte de discuţie, pentru a justifica întâlnirea dintre cei doi.

“Întrebarea este dacă avem suficientă substanţă (pentru o întâlnire mai formală) şi lucrăm cu ruşii, după cum ştiţi, în mai multe domenii dificile”, a declarant Tillerson.

Putin şi Trump s-au întâlnit pentru prima oară, faţă în faţă, în iulie, cu ocazia summitului G20 de la Hamburg, unde au discutat despre acuzaţiile aduse Rusiei în cazul alegerilor prezidenţiale americane din 2016.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici