Întâlnirea dintre Barack Obama şi liderii Congresului privind criza bugetară a fost "amânată"

Întâlnirea prevăzută pentru luni după-amiază între preşedintele Barack Obama şi liderii din Congres privind un compromis bugetar a fost "amânatâ", a transmis Casa Albă, fără a oferi o nouă dată.

332 afișări
Imaginea articolului Întâlnirea dintre Barack Obama şi liderii Congresului privind criza bugetară a fost "amânată"

Întâlnirea dintre Barack Obama şi liderii Congresului privind criza bugetară a fost "amânată"

Însă preşedinţia americană a lăsat să se înţeleagă că amânarea acestei reuniuni prevăzută iniţial pentru ora locală 15:00 (22:00, ora României) nu constituie un semn negativ, subliniind că a luat această decizie "pentru a permite liderilor Senatului să continue să realizeze progrese importante către o soluţie în vederea ridicării plafonului datoriei şi redeschiderii administraţiei".

Chiar înainte de acest anunţ, liderul majorităţii democrate din Senat, Harry Reid, şi liderul minorităţii republicane, Mitch McConnell, şi-au declarat optimismul faţă de posibilitatea de a ajunge la o soluţie în ceea ce priveşte criza politică care paralizează Washingtonul de două săptămâni.

"Sunt foarte optimist că vom ajunge la un acord rezonabil în cursul săptămânii pentru a pune capăt paralizării statului, a plăti facturile ţării şi a porni negocierile pe termen lung pentru a plasa ţara noastră pe un soclu bugetar solid", a asigurat Reid la începutul şedinţei din Senat.

McConnell a evocat anterior "schimburi foarte constructive (cu Reid) privind direcţia de urmat". Şi el şi-a declarat "optimismul asupra faptului că vom ajunge la un rezultat care va fi acceptabil pentru cele două partide".

Aleşii încearcă să rezolve două probleme în acelaşi timp: ridicarea plafonului datoriei şi adoptarea unei legi a finanţelor pentru a redeschide agenţiile federale parţial închise de la 1 octombrie, din cauza disputelor bugetare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici