Întâlnirea dintre Papa Francisc şi premierul Ungariei Viktor Orbán a fost confirmată. Când va avea loc

  • A fost confirmată oficial întâlnirea dintre Papa Francisc şi premierul Ungariei, Viktor Orbán.
  • Papa Francisc a criticat, de câteva ori, „atitudinile populiste” care îi exclud pe imigranţi ale lui Orban.
1659 afișări
Imaginea articolului Întâlnirea dintre Papa Francisc şi premierul Ungariei Viktor Orbán a fost confirmată. Când va avea loc

Întâlnirea dintre Papa Francisc şi premierul Ungariei Viktor Orbán a fost confirmată. Când va avea loc

În cele câteva ore pe care le va petrece la Budapesta pentru a celebra slujba de închidere a celui de-al 52-lea Congres Euharistic Internaţional, Papa Francisc se va întâlni cu premierul ungar Viktor Orbán duminică, la Muzeul de Arte Frumoase.

La întâlnire va participa şi preşedintele Ungariei, Ader Janos.

Confirmarea a venit joi din partea directorului Sălii de Presă a Sfântului Scaun, Matteo Bruni, conform La Stampa.

Papa Francisc va fi întâmpinat pe aeroportul din Budapesta de către vicepremierul Zsolt Semjen.

„Atitudinile populiste” care îi exclud pe imigranţi ale lui Orban au fost criticate de mai multe ori de către Papa Francisc. AFP scria recent că suveranistul Viktor Orban „se prezintă ca unul dintre ultimii apărători ai creştinismului european şi, în numele acestei <bătălii> a valorilor, intră în conflict în mod regulat cu Uniunea Europeană şi cu organizaţiile neguvernamentale pe tema politicii sale împotriva refugiaţilor”.

După Ungaria, suveranul pontif va merge în Slovacia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici