Interpol a identificat peste 4.000 de străini care luptă pentru grupări teroriste în Siria şi Irak

Interpol a identificat peste 4.000 de combatanţi străini care s-au alăturat grupărilor jihadiste din zonele de conflict, în principal din Irak sau Siria, a anunţat secretarul general Jurgen Stock la Barcelona, relatează Le Figaro, în ediţia electronică.

170 afișări
Imaginea articolului Interpol a identificat peste 4.000 de străini care luptă pentru grupări teroriste în Siria şi Irak

Interpol a identificat peste 4.000 de străini care luptă pentru grupări teroriste în Siria şi Irak (Imagine: Hepta-Mediafax Foto)

"În septembrie 2014, cel puţin 900 de combatanţi terorişti străini au fost identificaţi de Interpol. În prezent, la mai puţin de un an, peste 4.000 de profile sunt disponbile în baza noastră de date", a declarat el.

Secretarul general al organizaţiei de poliţie internaţională a făcut aceste declaraţii în deschiderea unei întâlniri internaţionale la Barcelona care reuneşte diferite corpuri de poliţie ce colaborează cu Interpol pentru ameliorarea cooperării în ceea ce priveşte lupta antiteroristă. Pentru a lupta împotriva fenomenului combatanţilor străini, Jurgen Stock le-a cerut ţărilor să facă schimb de informaţii şi să faciliteze accesul autorităţilor internaţionale. "Trebuie să ne amintim că dacă schimbul de informaţii este mai intens, aceasta îngreunează posibilitatea teroriştilor străini de a recruta şi de a intra sau ieşi din zonele de conflict", a subliniat el.

"Există încă o diferenţă între numărul combatanţilor străini pe care i-am identificat şi cei despre care credem că au intrat în zonele de conflict. Trebuie să lucrăm pentru a reduce această diferenţă", a continuat Jurgen Stock. În total, aproximativ 25.000 de combatanţi străini veniţi din 100 de ţări s-au alăturat grupărilor armate precum Stat Islamic sau Al-Qaida, potrivit unui raport al ONU.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici