Intrarea în vigoare a Acordului de liber-schimb UE-Ucraina, amânată până la sfârşitul anului 2015

Acordul de liber-schimb între Ucraina şi Uniunea Europeană va intra în vigoare la sfârşitul anului 2015, anunţă Comisia Europeană, după negocieri între Bruxelles, Kiev şi Moscova.

469 afișări
Imaginea articolului Intrarea în vigoare a Acordului de liber-schimb UE-Ucraina, amânată până la sfârşitul anului 2015

Acordul de asociere UE-Ucraina va intra în vigoare pe 1 noiembrie (Imagine:Mediafax Foto/AFP)

Acordul de asociere UE-Ucraina urmează să fie ratificat marţi de Parlamentul European şi de Legislativul de la Kiev.

Însă Comisia Europeană a anunţat că documentul va putea fi aplicat abia la sfârşitul anului 2015.

"Avem la dispoziţie 15 luni pentru continuarea discuţiilor. (....) Am ajuns la un acord în vederea prelungirii, pentru aceeaşi perioadă, a măsurilor comerciale provizorii", care prevăd reducerea taxelor vamale pentru anumite produse ucrainene destinate pieţelor europene, a explicat Karel De Gucht, comisarul UE al Comerţului.

"În acest fel, avem spaţiu pentru a discuta orice probleme ar apărea, iar cele trei părţi vor putea stabili ce trebuie făcut de la 1 ianuarie 2016. Sper că vom ajunge la o soluţie", a spus Karel De Gucht.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici