Intrarea turiştilor în Acropole, blocată de un protest al angajaţilor. Au avut loc confruntări între poliţie şi manifestanţi

Joi dimineaţă a avut loc o confruntare între poliţia greacă şi salariaţii Ministerului grec al Culturii, care protestează la Acropole, blocând intrarea vizitatorilor. Salariaţii care au contracte pe durată determinată cer contracte pe termen lung.

15 afișări
Imaginea articolului Intrarea turiştilor în Acropole, blocată de un protest al angajaţilor. Au avut loc confruntări între poliţie şi manifestanţi

Intrarea turiştilor în Acropole, blocată de un protest al angajaţilor. Au avut loc confruntări între poliţie şi manifestanţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Poliţia a intervenit în cursul dimineţii pentru a încerca să evacueze câteva zeci de manifestanţi care blocau intrarea în monument şi se ţineau de porţi, potrivit televiziunii.

Conform unui fotoreporter aflat la faţa locului, o parte dintre manifestanţi au fost evacuaţi şi cel puţin o persoană a fost reţinută.

Această informaţie nu a fost confirmată de poliţie.

Poliţiştii au utilizat gaze lacrimogene pentru a dispersa mulţimea, dar şi presa care se afla la intrare, potrivit imaginilor difuzate de televiziune înainte de a înceta transmisia.

Intrarea vizitatorilor în Acropola Atenei a fost blocată, miercuri dimineaţă, de salariaţii Ministerului grec al Culturii care au contracte pe durată determinată, aceştia cerând contracte pe termen lung.

Aproximativ 30 de angajaţi au blocat intrarea în situl arheologic, unde au arborat o pancartă pe care scrie "Noi plătim pentru erorile voastre".

Salariaţii care au contracte pe durată determinată blochează frecvent intrarea în Acropole.

Conform sindicatelor, circa 320 de persoane cu contracte pe perioadă determinată îşi vor pierde locul de muncă la sfârşitul lui octombrie, la expirarea contractului. Ele cer de asemenea plata salariilor restante.

"Legea nu ne autorizează să reînnoim aceste contracte, noi oferte de muncă vor fi deschise", declarase miercuri un reprezentant al Ministerului Culturii.

De la începutul anului, Guvernul grec a redus drastic cheltuielile publice şi a suspendat angajările în posturi publice, după criza financiară care a obligat ţara să recurgă la ajutorul de urgenţă al FMI şi Uniunii Europene.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici