Intrusul de la Casa Albă a pledat nevinovat

Bărbatul care a intrat în Casa Albă sfidând toate măsurile de securitate a pledat nevinovat, miercuri, în faţa unei judecătoare, la Washington, relatează AFP.

191 afișări
Imaginea articolului Intrusul de la Casa Albă a pledat nevinovat

Intrusul de la Casa Albă a pledat nevinovat (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Omar Gonzalez a fost oficial acuzat în faţa judecătoarei Deborah Robinson de pătrundere ilegală într-un edificiu protejat, port de armă periculoasă şi posesie ilegală de muniţii.

Îmbrăcat într-un combinezon de culoare portocalie, acuzatul, în vârstă de 42 de ani, a pledat nevinovat pentru cele trei capete de acuzare, în cursul celei de-a doua înfăţişări în instanţă. El a fost menţinut în arest de către judecătoarea Robinson şi riscă o pedeapsă de până la 16 ani de închisoare.

Avocatul său, David Bos, a refuzat ca acuzatul să fie supus unei expertize psihiatrice.

"Credem că o evaluare a responsabilităţii sale penale este lipsită de fundament", a declarat avocatul în cursul audierii. El a apreciat, în faţa unor jurnalişti, că această expertiză ar fi "o intervenţie în câmpul apărării".

Prin urmare, judecătoarea şi-a supendat decizia, în aşteptarea unor noi argumente ale părţilor.

Următoarea audiere a fost fixată pentru data de 21 octombrie.

Omar Gonzalez, în vârstă de 42 de ani, a sărit gardul Casei Albe şi a parcurs peste 60 de metri pe peluză, după care a intrat în clădirea Preşedinţiei SUA prin zona North Portico. El avea un cuţit pliabil în buzunar.

Preşedintele american Barack Obama nu mai era la Casa Albă în momentul incidentului. Barack Obama, fiicele lui şi un prieten părăsiseră Casa Albă cu patru minute înainte, îndreptându-se cu elicopterul spre reşedinţa de la Camp David (Maryland), unde familia prezidenţială a petrecut weekendul. Michelle Obama se afla deja la Camp David.

În momentul în care a fost imobilizat, intrusul, care suferă de stres posttraumatic după reîntoarcerea din Irak, i-a spus unui agent că era "preocupat de faptul că situaţia din Statele Unite se agravează şi că trebuia să îl sesizeze pe preşedintele Obama pentru a informa populaţia".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici