INUNDAŢII în EUROPA: Alunecări de teren, căi ferate blocate şi 13 oameni evacuaţi în Elveţia, în urma ploilor torenţiale

Ploi abundente însoţite de grindină s-au înregistrat în vestul Elveţiei duminică seara, provocând alunecări de teren şi inundaţii care au blocat căile ferate şi au determinat evacuarea a aproximativ 13 persoane, a anunţat poliţia elveţiană.

1301 afișări
Imaginea articolului INUNDAŢII în EUROPA: Alunecări de teren, căi ferate blocate şi 13 oameni evacuaţi în Elveţia, în urma ploilor torenţiale

INUNDAŢII în EUROPA: Alunecări de teren, căi ferate blocate şi 13 oameni evacuaţi în Elveţia, în urma ploilor torenţiale (Imagine: AFP/ Arhiva Mediafax Foto)

Până în prezent scutite de inundaţiile istorice care au afectat Europa centrală, cantoanele Vaud şi Fribourg, din vestul Elveţiei, s-au confruntat cu ploi torenţiale şi grindină, potrivit poliţiei locale.

Râul Mérine a ieşit din matcă inundând cu o zi înainte oraşul Moudon. Treisprezece persoane au fost evacuate ca "măsură de precauţie", a anunţat poliţia cantonului Vaud într-un comunicat.

Numeroase străzi au devenit impracticabile în urma unor alunecări de teren. Drumul care leagă Berna de Lausanne a fost blocat timp de câteva ore. Mai multe alte rute vor rămâne închise până luni dimineaţa, a avertizat poliţia.

O linie feroviară care leagă Moudon de satul Lucens, situat mai la nord, a fost, de asemenea, avariată şi circulaţia pe aceasta va fi suspendată timp de câteva zile, a precizat compania de căi ferate elveţiene, SBB.

Aproximativ 140 de membri ai echipelor de salvare, poliţişti şi agenţi ai protecţiei civile au fost trimişi în cantonul Vaud pentru a face faţă inundaţiilor.

În cantonul vecin, Fribourg, au fost trimişi 50 de membri ai echipelor de salvare pentru a răspunde unui număr de aproximativ 40 de apeluri de ajutor după ce grindina a blocat canalizările şi a provocat inundaţii în unele zone, a explicat poliţia.

Cel puţin şase sate au fost afectate de inundaţii şi alunecări de teren, a anunţat poliţia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici