Inundaţii în Italia: Cel puţin doi morţi în urma intemperiilor din nordul Italiei. Armata ajută echipele de intervenţie şi pompierii - FOTO

Bilanţul intemperiilor produse în ultimele 24 de ore în nordul Italiei este de doi morţi, au anunţat autorităţile italiene, după găsirea corpurilor a doi pensionari luaţi de aluviuni, relatează AFP. Armata a trimis marţi trupele pentru a ajuta echipele de intervenţie şi pompierii.

567 afișări
Imaginea articolului Inundaţii în Italia: Cel puţin doi morţi în urma intemperiilor din nordul Italiei. Armata ajută echipele de intervenţie şi pompierii - FOTO

Inundaţii în Italia: Armata intervine după ce două persoane au fost date dispărute (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"S-au înregistrat precipitaţii de 200 de litri pe metrul pătrat în ultimele 12 ore într-o zonă afectată recent de inundaţii", a anunţat Franco Gabrielli, şeful Serviciului italian de protecţie civilă.

Alunecări de teren cauzate de inundaţii s-au înregistrat în provincia Genova, în regiunea Liguria, situată în nord-vestul Italiei.

Doi soţi care erau daţi dispăruţi au fost găsiţi morţi, iar alte zeci de persoane au fost salvate de autorităţi.

Cele două persoane decedate au fost găsite în apropierea locuinţei lor, distrusă într-o alunecare de teren.

Preşedintele regiunii Liguria, Claudio Burlando, a cerut deblocarea imediată de către Guvern a 150 - 200 de milioane de euro pentru începerea lucrărilor de reabilitare a zonelor afectate de intemperii.

Inundaţii şi alunecări de teren s-au înregistrat şi în regiunea Piemonte, în nordul ţării, în Toscana şi pe Insula Sardinia.

"S-au înregistrat 200 de milimetri de precipitaţii în 12 ore, într-o zonă deja afectată" de recentele ploi abundente, a subliniat şeful Protecţiei Civile, Franco Gabrielli.

Mai multe localităţi situate la aproximativ 20 de kilometri sud de Genova, capitala regiunii, au fost afectate de alunecări de teren, iar două persoane în vârstă au fost date dispărute, în timp ce zeci de alte persoane au fost evacuate.

Intemperiile au afectat, de asemenea, şi alte regiuni din ţară, printre care Piemont, unde Lacul Maggiore a inundat mai multe cartiere din Verbania, şi Sardinia, unde numeroase curse aeriene au înregistrat întârzieri. Protecţia Civilă se aşteaptă la aparţia unor situaţii dificile şi în Toscana.

Italia se confruntă de o lună cu fenomene meteorologice extreme. În urma inundaţiilor şi alunecărilor de teren, o persoană a murit la Genova, o victimă a fost înregistrată în Trieste, în nord-est, şi alte două la Grosseto, în centrul Italiei.

Mai multe oraşe, inclusiv capitala Roma, au decis săptămâna trecută închiderea şcolilor, din cauza riscului de inundaţii, în timp ce o furtună puternică a provocat pagube materiale în Sicilia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici