Inundaţiile devastatoare au făcut victime în sud-estul Franţei: Cel puţin cinci persoane, dintre care trei salvatori, au murit

Cel puţin cinci persoane, dintre care trei salvatori care interveneau cu un elicopter pentru ajutorarea sinistraţilor au decedat în urma inundaţiilor puternice şi ploilor torenţiale produse duminică în regiunea de sud-est a Franţei, informează Le Figaro.

772 afișări
Imaginea articolului Inundaţiile devastatoare au făcut victime în sud-estul Franţei: Cel puţin cinci persoane, dintre care trei salvatori, au murit

Inundaţiile devastatoare au făcut victime în sud-estul Franţei: Cel puţin cinci persoane, dintre care trei salvatori, au murit

Inundaţiile de duminică, provocate de ploile puternice din ultimele zile, vin la doar o săptămână după ce alte şase persoane au murit din cauza unor fenomene asemănătoare în aceeaşi regiune.

Trei membri ai Protecţiei Civile, care plecaseră cu un elicopter pentru salvarea mai multor locuitori afectaţi de intemperii în departamentul Var au fost găsiţi morţi în noaptea de duminică spre luni în apropiere de Marsilia, într-o zonă care nu era plasată sub cod roşu de inundaţii, a informat Ministerul de Interne prin intermediul unui comunicat.

„În timp ce elicopterul EC145 al Protecţiei Civile se îndrepta spre Le Luc-Le Cannet (Var) pentru o misiune de recunoaştere şi salvare, legăturile radio şi radar s-au întrerupt”, se arată în comunicatul Ministerului de Interne.

„Cei trei ocupanţi ai elicopterului au fost găsiţi morţi la 01:30 (02:30, ora României, n.r.)” în apropierea municipiului Rove, în regiunea Marsilia, a explicat într-un comunicat ministrul de interne, Christophe Castaner. Acesta a adăugat că va fi deschisă o anchetă pentru a stabili cauza exactă a prăbuşirii elicopterului.

„În timp ce Franţa se pregăteşte pentru omagierea celor 13 militari care au murit la datorie în Mali, ţara noastră pierde alţi trei eroi, care şi-au dat viaţa pentru protejarea francezilor”, se mai arată în comunicatul ministrului.

De asemenea, două persoane au fost găsite decedate pe Coasta de Azur, regiune puternic afectată de ploile torenţiale din ultima perioadă.

Totodată, autorităţile au anunţat că au decis închiderea şcolilor în mai multe regiuni din sudul şi sud-estul Franţei, din cauza inundaţiilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
franţa,
inundaţii,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici