Învătăţor din Hong Kong, suspendat pentru că a vorbit cu elevii despre independenţă şi libertatea de exprimare

  • Un învăţător din Hong Kong a fost suspendat pentru discuţiile şi temele promovate la clasă
  • Învăţătorul a discutat despre independenţă şi despre libertatea de exprimare
  • În perioada iunie-august, departamentul de educaţie a primit 247 de plângeri similare
417 afișări
Imaginea articolului Învătăţor din Hong Kong, suspendat pentru că a vorbit cu elevii despre independenţă şi libertatea de exprimare

Învătăţor din Hong Kong, suspendat pentru că a vorbit cu elevii despre independenţă şi libertatea de exprimare

Libertatea de exprimare, independenţa sunt drepturi pe care tu le cunoşti şi te foloseşti de ele. Dar nu toţi au parte de acestea. De exemplu, un învăţător din Hong Kong şi-a pierdut job-ul doar pentru că a vorbit cu elevii despre aceste valori.

Învăţătorul este acuzat de violarea cu premeditare a Constituţiei pentru că ar fi dezbătut cu elevii subiecte precum „ce este libertatea de exprimare”.

„Dacă sunt profesori care se folosesc de atribuţiile de a preda pentru a transmite mesaje greşite şi pentru a promova neînţelegeri în privinţa naţiunii, pentru a defăima ţara şi guvernul din Hong Kong fără o bază reală, atunci asta devine o problemă foarte serioasă”, a afirmat Carrie Lam, şefa executivului din Hong Kong.

Elevii au avut şi lucrări scrise despre ce înseamnă libertatea de exprimare.

O lege intrată în vigoare în vara asta spune că exprimările care susţin independenţa în Hong Kong au devenit infracţiuni şi pot fi pedepsite cu închisoare pe viaţă.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici