Investigaţie de CRIMĂ declanşată în cazul decesului unui om de afaceri rus în Marea Britanie. A fost strangulat, la câteva zile după atacul neurotoxic asupra unui spion rus

Autorităţile britanice au declanşat o investigaţie pentru crimă în cazul decesului omului de afaceri rus Nikolai Gluşkov, găsit mort în condiţii suspecte într-un apartament din Londra, informează BBC News.

2554 afișări
Imaginea articolului Investigaţie de CRIMĂ declanşată în cazul decesului unui om de afaceri rus în Marea Britanie. A fost strangulat, la câteva zile după atacul neurotoxic asupra unui spion rus

Investigaţie de CRIMĂ, pornită în cazul decesului lui Nikolai Gluşkov în Marea Britanie. Omul de afaceri rus a murit ştrangulat, la câteva zile după atacul cu neurotoxină

Nikolai Gluşkov a fost găsit mort pe 13 martie în locuinţa sa, situată în zona New Malden din Londra.

Potrivit anchetatorilor, Nikolai Gluşkov probabil a murit în urma strangulării.

Anchetatorii nu au găsit deocamdată nicio dovadă că acest gaz ar avea legătură cu atacul neurotoxic care l-a vizat pe un fost agent secret rus şi pe fiica acestuia.

Cetăţeanul rus Nikolai Guşkov, un apropiat al omului de afaceri Boris Berezovski, a fost găsit mort în locuinţa sa din Londra, afirmă surse din cadrul serviciilor de securitate britanice, cazul fiind investigat de Direcţia pentru combaterea terorismului a Scotland Yard.

Nikolai Gluşkov, în vârstă de 69 de ani, a fost găsit mort luni în locuinţa sa din Londra. Circumstanţele decesului nu se cunosc. Nikolai Gluşkov era prieten cu omul de afaceri Boris Berezovski, unul dintre criticii Kremlinului. După ce Boris Berezovski a fost găsit spânzurat în martie 2013, Nikolai Gluşkov a declarat că nu va crede niciodată că prietenul lui s-a sinucis.

Nikolai Gluşkov era unul dintre principalii suspecţi daţi în urmărire de autorităţile din Rusia. Secţia antiteroristă a Scotland Yard a preluat ancheta din "raţiuni de precauţie".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici