Investiţii chineze în Pakistan: Planurile pentru autostrada de 46 de miliarde de euro - VIDEO

Preşedintele chinez Xi Jinping, care vizitează Pakistanul, este aşteptat să facă un anunţ de investiţii în această ţară.

2726 afișări
Imaginea articolului Investiţii chineze în Pakistan: Planurile pentru autostrada de 46 de miliarde de euro - VIDEO

Investiţii chineze în Pakistan: Planurile pentru autostrada de 46 de miliarde de euro

Xi Jinping ar putea anunţa investiţii de 46 miliarde de euro, pentru constucţia unui coridor economic China-Pakistan, o reţea de drumuri, căi ferate şi conducte între cele două ţări, informează BBC.

Proiectul va avea 3.000 de kilometri şi va lega oraşul Gwadar din Pakistan cu regiunea Xinjiang din China.

După finalizare, proiectul va permite Chinei accesul direct la Oceanul Indian.

Proiectul este parte a planurilor Chinei de a-şi impulsiona puterea economică în Asia Centrală şi de Sud.

”Pakistanul este de o importanţă majoră pentru China. Acest proiect trebuie să reuşească şi va reuşi”, a declarat Mushahid Hussain Sayed, purtător de cuvât din Parlamentul pakistanez.

Pe de altă parpe, Pakistanul speră că investiţia va ajuta la creşterea economiei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici