Iohannis: Mi-am exprimat admiraţia faţă de eforturile Germaniei şi ale lui Merkel privind Ucraina

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, la Berlin, că în cadrul discuţiei cu Cancelarul Germaniei, şi-am exprimat admiraţia faţă de eforturile acestei ţări şi ale Angelei Merkel, personal, privind obiectivul încheierii conflictului din Ucraina.

223 afișări
Imaginea articolului Iohannis: Mi-am exprimat admiraţia faţă de eforturile Germaniei şi ale lui Merkel privind Ucraina

Iohannis: Mi-am exprimat admiraţia faţă de eforturile Germaniei şi ale lui Merkel privind Ucraina (Imagine: Cătălina Mihai/Mediafax Foto)

Iohannis a declarat că în cadrul discuţiei cu Angela Merkel a discutat despre aspecte de politică internaţională şi în mod deosebit aspecte ce ţin de securitatea de pe continentul nostru.

”Am conchis că toate eforturile trebuie depuse pentru identificarea unei soluţii, pentru încheierea conflictului din Ucraina”, a arătat Klaus Iohannis.

Şeful statului a continuat: ”Mi-am exprimat admiraţia faţă de eforturile Germaniei şi ale Cancelarului Merkel, personal, care vizează acest obiectiv”.

Preşedintele României a precizat că a reiterat susţinerea fermă a României pentru suveranitatea, independenţa şi integritatea teritorială a Ucrainei, în cadrul frontierelor sale recunoscute internaţional, pentru implementarea în bună credinţă şi în interesul păcii, a Acordului Minsk 2, de către toate părţile implicate în conflict.

Klaus Iohannis a mai spus că a reafirmat susţinerea perspectivei europene a statelor membre ale Parteneriatului Estic şi a Republicii Moldova, în mod deosebit, dar şi a ţărilor din Balcanii de Vest.

”Este datoria şi interesul nostru direct ca aceste regiuni să facă parte idn dezvoltarea proiectului european, asumându-şi integral toate elementele acquis-ului comunitar”, a arătat Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, despre pericolul ca situaţia din Ucraina să se transfere şi în Republica Moldova, că în ”momentul de faţă nu avem semnale că situaţia se îndreaptă într-acolo”.

”Este clar că este în interesul întregii regiuni, mai exact a întregii Europe, ca în Ucraina să se stabilizeze şi să se normalizeze. Orice altceva ar fi o problemă imensă pentru întreaga regiune şi pentru întreaga Europă”.

Klaus Iohannis a amintit că a fost în Republica Moldova, unde a discutat aceste chestiuni, şi în ceea ce priveşte Transnistria, ”i-a rugat pe toţi cei cu care a avut discuţii, să continue eforturile de ameliorare, în special în formatul 5 plus 2, în care se încearcă deblocarea dosarului transnistrean”.

”O discuţie foarte bună, foarte constructivă”, a mai spus Iohannis, în finalul declaraţiei de presă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici