Iordania îl acuză pe prinţul Hamzah de complot împotriva guvernului: "Anchetele au permis supravegherea intervenţiilor şi contactelor cu părţi străine”

  • Fostul prinţ moştenitor al Iordaniei este acuzat că a încercat să mobilizeze liderii tribali împotriva guvernului.
  • Prinţul a trimis două videoclipuri la BBC, susţinând că este ţinut în arest la domiciliu.
  • Hamzah a fost prinţul Iordaniei între 1999 şi 2004, când Abdullah l-a îndepărtat şi şi-a numit propriul fiu.
582 afișări
Imaginea articolului Iordania îl acuză pe prinţul Hamzah de complot împotriva guvernului: "Anchetele au permis supravegherea intervenţiilor şi contactelor cu părţi străine”

Iordania îl acuză pe prinţul Hamzah de complot împotriva guvernului. 16 persoane au fost reţinute „din motive de securitate”

Fostul prinţ moştenitor al Iordaniei este acuzat că a încercat să mobilizeze liderii tribali împotriva guvernului, spune vicepremierul ţării, potrivit BBC.
 
Prinţul Hamzah bin Hussein a lucrat cu „entităţi străine” pentru a destabiliza statul, a spus Ayman Safadi.
 
Prinţul a trimis două videoclipuri la BBC, susţinând că este ţinut în arest la domiciliu, însă autorităşile iordaniene au negat acest lucru.. De asemenea, prinţul a spus că nu este implicat în niciun complot şi i-a acuzat pe liderii din Iordania de corupţie şi incompetenţă.
 
16 persoane au fost reţinute „din motive de securitate”, inclusiv Bassem Ibrahim Awadallah, fost şef al curţii regale, şi Hassan bin Zaid, membru al familiei regale.
 
Duminică, ministrul iordanian de Externe, Ayman al-Safadi, a declarat că investigaţiile au arătat că există mişcări care vizează stabilitatea şi securitatea regatului.
 
"Anchetele au permis supravegherea intervenţiilor şi contactelor cu părţi străine, menite să destabilizeze securitatea Iordaniei," a declarat Ayman al-Safadi în timpul unei confirenţă de presă, citat de DPA.
 
El a mai spus că o persoană aflată în contact cu serviciile secrete străine i-a oferit ajutor soţiei lui Hamzah pentru a părăsi Iordania. 
 
În videoclipurile trimise BBC, prinţul Hamzah a spus că nu poate ieşi din casă şi nici nu mai are voie să comunice cu nimeni.
 
Când a fost întrebat despre prinţul Hamzah, al-Safadi a spus că în prezent există eforturi pentru a rezolva cazul său în cadrul familiei regale.
 
Autorităţile iordaniene au descins sâmbătă în Palatul fostului prinţ moştenitor al regatului şi susţin că au descoperit dovezi a ceea ce oficialii serviciilor de informaţii cred că a fost o tentativă de lovitură de stat împotriva regelui Abdullah.
 
Hamzah a fost prinţul Iordaniei între 1999 şi 2004, când Abdullah l-a îndepărtat şi şi-a numit propriul fiu.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici