Iordania nu o va elibera pe jihadista irakiană dacă nu va primi dovezi că pilotul său este în viaţă

Iordania a afirmat joi că nu o va elibera pe jihadista irakiană atât timp cât regatul nu va primi dovezi că pilotul său, pe care gruparea Stat Islamic ameninţă să îl execute, este în viaţă.

184 afișări
Imaginea articolului Iordania nu o va elibera pe jihadista irakiană dacă nu va primi dovezi că pilotul său este în viaţă

Iordania nu o va elibera pe jihadista irakiană dacă nu va primi dovezi că pilotul său este în viaţă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Poziţia noastră, încă de la început, a fost garantarea securităţii şi eliberarea pilotului nostru pentru a o putea elibera pe deţinut Sajida al-Rishawi", a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului Mohammad Al-Momeni, afirmând că irakianca se află în continuare în închisoare.

"Am cerut dovezi că pilotul Maaz al-Kassasbeh este în viaţă dar nu am primit nimic până în prezent", le-a declarat Momeni jurnaliştilor, cu puţin timp înaintea unui ultimatum al SI care a expirat joi la ora 14.30 GMT (16.30 ora României), potrivit estimărilor Tokyo.

Gruparea jihadistă a ameninţat, într-o nouă înregistrare video, să îl ucidă, joi seara, pe pilot dacă Ammanul nu o eliberează pe Rishawi în schimbul unui japonez ţinut ostatic.

Sajida al-Rishawi este condamnată la moarte în Iordania pentru complicitate în atentatele soldate cu 60 de morţi la Amman din noiembrie 2005.

Pilotul iordanian a fost capturat la 24 decembrie, după prăbuşirea avionului său F-16 în Siria, unde desfăşura un raid împotriva poziţiilor SI în cadrul coaliţiei internaţionale antijiadiste.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici