Irak-ul este lovit de un val sever de caniculă. Temperaturile au ajuns la peste 52 grade Celsius la Bagdad

  • Irak-ul este lovit de un val de caniculă.
  • Temperaturile au ajuns până 52.2 grade Celsius la Bagdad săptămâna trecută.
  • Temperatura este cea mai mare înregistrată vreodată în oraş, potrivit unui raport.
2951 afișări
Imaginea articolului Irak-ul este lovit de un val sever de caniculă. Temperaturile au ajuns la peste 52 grade Celsius la Bagdad

Căldura care pare a duce la cea mai caldă vară din istoria ţării a dus la întreruperi de electricitate care i-au obligat pe localnici să suporte vremea fără aer condiţionat şi aparatele de răcire a alimentelor şi băuturilor, a informat Bloomberg News.

Pentru a se răcorii, mulţi tineri s-au îndreptat spre răuri şi lacuri.

„Motivul pentru care venim aici este căldura”, a spus un tânăr care înota într-un râu cu prietenii.

Raportul nu notează în ce zi a fost stabilit noul record, dar Washington Post a raportat că temperaturile din oraş au crescut la peste 52 de grade pe 28 iulie.

Cea mai călduroasă zi înregistrată anterior la Bagdad a fost în iunie 2015, când oraşul a atins 51.1 de grade C.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici