Irakul nu va interveni în tensiunile dintre SUA şi Iran - oficial

Irakul nu va participa la conflicte regionale sau internaţionale, a declarat sâmbătă premierul irakian, Haider al-Abadi, citat de Reuters.

1750 afișări
Imaginea articolului Irakul nu va interveni în tensiunile dintre SUA şi Iran - oficial

Iraqul nu va interveni în tensiunile dintre SUA şi Iran - oficial (Imagine: Arhiva Foto Mediafax)

Declaraţia lui al-Abadi are loc în urma unei conversaţii telefonice avute cu preşedintele american, în care a fost menţionat conflictul dintre SUA şi Iran. Convorbirea a avut loc între liderii celor două state.

Iranul are legături apropiate cu elita politică şiită din Irak, în vreme ce Washingtonul asigură suport militar forţelor irakiene ce luptă împotriva reţelei teroriste Stat Islamic.

”Irakul este dornic să menţină interese naţionale şi nu doreşte să facă parte din conflicte regionale şi internaţionale care ar conduce la dezastre regionale şi irakiene”, a afirmat al-Abadi.

Administraţia Donald Trump a dispus sancţionarea a 13 persoane şi a 12 companii din Iran ca reacţie la recentul test balistic efectuat de Teheran. Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a transmis un nou avertisment Iranului, acuzând regimul islamist de la Teheran că "nu va fi atât de amabil" cum a fost predecesorul său, Barack Obama. Iranul a reacţionat, catalogând "redundante", "lipsite de fundament" şi "provocatoare" avertismentele lansate de Statele Unite.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici