Iran: 13 persoane au fost condamnate pentru colaborare cu Israelul, cu Marea Britanie şi cu BBC

Treisprezece cetăţeni iranieni au fost condamnaţi la închisoare pentru acte de spionaj în favoarea Israelului şi Marii Britanii şi pentru furnizarea de informaţii redacţiei de limba persană a postului BBC, anunţă agenţia oficială IRNA.

100 afișări
Imaginea articolului Iran: 13 persoane au fost condamnate pentru colaborare cu Israelul, cu Marea Britanie şi cu BBC

Iran: 13 persoane au fost condamnate pentru colaborare cu Israelul, cu Marea Britanie şi cu BBC (Imagine: Thomas Campean/ Mediafax Foto)

"După o vastă anchetă, primul acuzat a fost condamnat la zece ani de închisoare pentru spionaj în favoarea Serviciului britanic de informaţii externe, MI6, dosarul fiind acum la Curtea de apel", a declarat Yadollah Movahed, procurorul din oraşul Kerman, situat în sudul Iranului.

"Al doilea condamnat a luat legătura cu ambasadele Israelului din Thailanda şi Turcia şi le-a furnizat informaţii. A fost condamnat la cinci ani de închisoare", a adăugat procurorul.

În plus, 11 persoane au fost condamnate la pedepse cuprinse între unul şi 11 ani de închisoare pentru "oferirea de informaţii unor companii media ostile, după comunicări cu redacţia de limba persană a BBC", a precizat Movahed. "Aceste pedepse nu sunt definitive", a subliniat procurorul.

Numeroşi iranieni urmăresc BBC în limba persană şi Voice of America, posturi care emit din străinătate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici