Iran: 27 de militanţi ai reţelei teroriste Stat Islamic au fost arestaţi

Guvernul din Iran a anunţat, luni, că au fost arestate 27 de persoane acuzate de pregătirea unor atacuri teroriste în numele reţelei teroriste Stat Islamic, ei încercând să transporte în Iran arme şi muniţii ascunse în interiorul aparatelor de uz casnic, potrivit Al Jazeera.

742 afișări
Imaginea articolului Iran: 27 de militanţi ai reţelei teroriste Stat Islamic au fost arestaţi

Iran: 27 de militanţi ai Stat Islamic au fost arestaţi

Anunţul a fost făcut de Ministerul de Informaţii din Teheran, care a precizat că zece dintre cei arestaţi au fost prinşi într-o ţară din regiune.

"Agenţi de informaţii au reuşit să identifice şi să aresteze o grupare teroristă legată de Stat Islamic. Aceasta avea intenţia de a comite atacuri teroriste în provincii centrale ale Iranul şi în oraşe religioase", se arată în comunicatul transmis de Ministerul de Informaţii.

Zece din cei 27 de arestaţi au fost prinşi în afara Iranului datorită schimbului de informaţii realizat de serviciile secrete din Iran cu alte organizaţii similare din regiune, însă nu a fost indicată ţara în care cei zece au fost reţinuţi.

Asupra suspecţilor au fost găsite arme şi muniţii, care urmau a fi transportate în Iran, fiind ascunse în aparate de uz casnic. Potrivit oficialilor iranieni, cei 27 de suspecţi urmau să efectueze atacuri în interiorul Iranului sub numele reţelei teroriste Stat Islamic.

Recent, organizaţia teroristă Stat Islamic a revendicat atentatele comise la Parlamentul iranian şi la mausoleul imamului Khomeini, în urma cărora au murit 17 persoane. Acesta a fost primul atac al Stat Islamic asupra Iranului, Teheranul reacţionând prin atacarea unor baze ale organizaţiei teroriste din Siria.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici