Iranul a blocat din nou accesul la internet. Rude ale protestatarilor ucişi recent au făcut apel la noi manifestaţii

Autorităţile iraniene au decis miercuri să restricţioneze accesul la internet în mai multe provincii din ţară, cu o zi înaintea unor noi proteste programate prin intermediul reţelelor sociale.

628 afișări
Imaginea articolului Iranul a blocat din nou accesul la internet. Rude ale protestatarilor ucişi recent au făcut apel la noi manifestaţii

Iranul a blocat din nou accesul la internet. Rude ale protestatarilor ucişi au făcut apel la noi proteste. Sursă foto: Profimedia

Rude ale protestatarilor ucişi recent în Iran au făcut apel, prin intermediul acestor reţele, la organizarea unor noi proteste antiguvernamentale şi la organizarea unor ceremonii de comemorare a victimelor. Aceste evenimente ar urma să aibă loc joi.

Protestele, declanşate în noiembrie au fost cauzate de creşterea puternică a preţurilor benzinei şi motorinei, însă la scurt timp, protestatarii au început să solicite mai multe drepturi, manifestaţiile transformându-se în proteste împotriva actualului regim de la Teheran.

Guvernul iranian a lansat cea mai sângeroasă acţiune de represiune împotriva protestatarilor din ultimii 40 de ani şi a acuzat statele din regiune şi Statele Unite că ar fi intervenit pentru a produce aceste tensiuni sociale.

Autorităţile au decis întreruperea accesului la internet la nivel naţional timp de o săptămână în luna noiembrie, pentru a evita extinderea manifestaţiilor, însă de această dată au negat că ar fi blocat accesul la aceste servicii.

Cu toate acestea, agenţia iraniană ILNA citează un oficial din cadrul Ministerului Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei de la Teheran, care susţine că accesul la internet a fost blocat de către „autorităţile din domeniul securităţii” în provinciile Alborz, Kurdestan, Zanjan şi Fars.

„Potrivit acestei surse, este posibil ca mai multe provincii să fie afectate de blocarea accesului la internet”, informează ILNA.

Cu toate că mai multe organizaţii care monitorizează accesul la internet au anunţat că deja s-au înregistrat întreruperi în mai multe regiuni din Iran, cei trei operatori de telecomuncaţii din această ţară au anunţat că nu au întâmpinat probleme în ceea ce priveşte furnizarea de servicii de internet.

Forţele de securitate din Iran au primit ordine pentru a fi alerte în legătură cu orice evenimente care ar putea provoca revolte, după ce peste 1.500 de persoane au murit în cadrul protestelor declanşate pe 15 noiembrie în această ţară.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici