Iranul a decis să clasifice forţele militare americane ca organizaţii teroriste

Parlamentul iranian a adoptat, în unanimitate, un proiect de desemnare a tuturor forţelor militare americane ca organizaţii teroriste, în urma operaţiunii coordonate de către Statele Unite, prin care generalul Qassem Soleimani a fost ucis, informează Al Jazeera.

1391 afișări
Imaginea articolului Iranul a decis să clasifice forţele militare americane ca organizaţii teroriste

Iranul a decis să clasifice forţele militare americane ca organizaţii teroriste

Potrivit proiectului, toţi militarii americani, angajaţii Pentagonului şi ai organizaţiilor afiliate, dar şi cei care au participat efectiv la asasinarea lui Soleimani, au fost declaraţi „terorişti”.

„Toţi colaboratorii acestor forţe, inclusiv militari, membri ai serviciilor de informaţii, serviciilor financiare sau logistice vor fi consideraţi colaboratori ai teroriştilor”, se arată în documentul adoptat de Parlamentul de la Teheran.

Relaţiile între SUA şi Iran sunt extrem de tensionate după ce armata americană l-a asasinat vineri dimineaţă, în capitala Irakului, Bagdad, pe generalul Qassem Soleimani, comandantul Forţei Quds din cadrul Gardienilor Revoluţiei din Iran. Ca reacţie, autorităţile iraniene au lansat mai multe ameninţări la adresa Statelor Unite.

Ca răspuns la avertismentele Iranului cu represalii, preşedintele Statelor Unite, Donald Trump a ameninţat că va lovi 52 de site-uri iraniene, inclusiv ţinte culturale, dacă Teheranul atacă americani sau obiective americane, adâncind o criză care a sporit temerile unei noi conflagraţii în Orientul Mijlociu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici