Iranul a diminuat concentraţia stocurilor de uraniu purificat la nivelul de 20%

Iranul a diminuat concentraţia stocurilor de uraniu îmbogăţit la nivelul de 20 la sută, în conformitate cu acordul interimar încheiat în noiembrie cu marile puteri, anunţă Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA).

89 afișări
Imaginea articolului Iranul a diminuat concentraţia stocurilor de uraniu purificat la nivelul de 20%

Iranul a diminuat concentraţia stocurilor de uraniu purificat la nivelul de 20% (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

În conformitate cu Planul comun de acţiune stabilit la Geneva, Iranul a diminuat la 5 la sută concentraţia a jumătate din stocul de uraniu purificat la nivelul de 20 la sută. Restul uraniului a fost convertit în oxid de uraniu.

Iranul nu mai produce uraniu îmbogăţit de la intrarea în vigoare a acordului interimar cu marile puteri.

Tehnica de purificare a uraniului la nivelul de 20 la sută este asemănătoare cu cea care permite atingerea nivelului de îmbogăţire de 90 la sută, nivel necesar fabricării armelor atomice.

Occidentul suspectează că Iranul încearcă să fabrice arme nucleare sub paravanul unui program nuclear civil. Regimul islamist de la Teheran respinge acuzaţiile.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici