Iranul a eliberat un petrolier sub pavilion sud-coreean, confiscat în luna ianurie

  • Iranul a eliberat un petrolier sub pavilion sud-coreean.
  • Petrolierul a fost confiscat în urmă cu trei luni în Golf.
  • Incidentul a avut loc pe fondul tensiunilor dintre cele două ţări din cauza conturilor bancare iraniene îngheţate în Coreea de Sud ca urmare a sancţiunilor SUA împotriva Teheranului.
270 afișări
Imaginea articolului Iranul a eliberat un petrolier sub pavilion sud-coreean, confiscat în luna ianurie

Foto: Profimedia

Iranul a eliberat un petrolier sub pavilion sud-coreean, sechestrat în urmă cu trei luni în Golf, a declarat vineri Ministerul de Externe de la Seul, relatează DPA. 
 
"Nava a plecat în siguranţă astăzi," a declarat ministerul sud-coreean, adăugând că şi căpitanul petrolierului Hankuk Chemi a fost eliberat.
 
Garda Revoluţionară a Iranului a confiscat petrolierul în ianuarie şi l-a escortat în portul Bandar Abbas. Autorităţile din Teheran au susţinut că nava scurge petrol şi poluează Golful.
 
Iranul a declarat că a eliberat membrii echipajului din petrolierul sub pavilion sud-coreean în februarie.
 
Incidentul a avut loc pe fondul tensiunilor dintre cele două ţări din cauza conturilor bancare iraniene îngheţate în Coreea de Sud ca urmare a sancţiunilor SUA împotriva Teheranului.
 
Conform rapoartelor mass-media sud-coreene, 7 miliarde de dolari sunt în joc. Presa de stat iraniană se referă la miliarde în „bani petrolieri” îngheţaţi.
 
Golful a fost în centrul unei dispute aprinse între Iran şi mai multe state occidentale, în special Statele Unite.
 
Au existat mai multe incidente, în special în Strâmtoarea Hormuz, care se află între Golf şi Golful Oman. Este una dintre cele mai importante rute de transport maritim la nivel mondial. Aproape o treime din exporturile globale de petrol sunt expediate prin această strâmtoare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici