Iranul a emis un mandat de arestare pe numele lui Donald Trump şi solicită ajutorul Interpol pentru localizarea şi arestarea preşedintelui SUA

Iranul a emis un mandat de arestare şi a cerut ajutorul Interpol pentru a-l reţine pe preşedintele american Donald Trump şi alte zeci de persoane pe care le consideră vinovate de atacul cu dronă care l-a ucis pe generalul Qassem Soleimani în Bagdad, relatează Aljazeera.

13084 afișări
Imaginea articolului Iranul a emis un mandat de arestare pe numele lui Donald Trump şi solicită ajutorul Interpol pentru localizarea şi arestarea preşedintelui SUA

Iranul a emis un mandat de arestare pe numele lui Donald Trump şi solicită ajutorul Interpol pentru localizarea şi arestarea preşedintelui SUA

Procurorul din Teheran, Ali Alqasimehr, a declarat, luni, că Trump, împreună cu peste 30 de alte persoane a fost implicat în atacul din 3 ianuarie care l-a ucis pe generalul Qassem Soleimani. Trump este acuzat de "omor şi terorism”, a informat agenţia de ştiri semi-oficială ISNA.

Alqasimehr a subliniat că Iranul va continua urmărirea penală chiar şi după încheierea preşedinţiei sale.

Interpol, care are sediul în Lyon, Franţa, nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii, emisă de Aljazeera.

Alqasimehr a spus, de asemenea, că Iranul a solicitat să fie emis un „aviz roşu” pentru Trump, cel mai înalt nivel emis de Interpol, solicitând ca agenţia să caute locaţia şi să aresteze persoana numită.

În conformitate cu regulie prinvind o notificare roşie, autorităţile locale efectuează arestările în numele ţării care a solicitat-o. Notificările nu pot obliga ţările să aresteze sau să extrădeze suspecţii.

După ce a primit o solicitare, Interpol se întâlneşte într-un comitet şi discută dacă să distribuie sau nu informaţiile cu statele sale membre.

Este puţin probabil ca Interpol să accepte solicitarea Iranului, deoarece orientarea sa pentru notificări îi interzice „întreprinderea oricărei intervenţii sau activităţi de natură politică”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici