Iranul a fost invitat să participe la consultările pe tema conflictului din Siria, la Geneva

Iranul a fost invitat să participe la consultările internaţionale privind examinarea implementării Comunicatului de la Geneva cu privire la conflictul din Siria, a anunţat luni pentru agenţia Sputnik un purtător de cuvânt al Naţiunilor Unite.

403 afișări
Imaginea articolului Iranul a fost invitat să participe la consultările pe tema conflictului din Siria, la Geneva

Iranul a fost invitat să participe la consultările pe tema conflictului din Siria, la Geneva (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Da, Iranul este un actor regional. Acesta este motivul pentru care a fost invitat", a declarat Ahmad Fawzi.

El a subliniat că ţările invitate vor decide singure nivelul de participare la consultări, care urmează să înceapă pe 4 mai la iniţiativa emisarului special al ONU şi Ligii Arabe pentru Siria, Staffan de Mistura.

Biroul lui Staffan de Mistura a confirmat de asemenea invitarea Iranului la consultări.

"Invitaţia a fost primită, dar încă nu ştim cine va reprezenta această ţară", a anunţat un purtător de cuvânt al biroului.

Consultările asupra implementării Comunicatului de la Geneva din 2012 urmează să înceapă pe 4 mai, la Geneva. Ele ar putea dura între patru şi şase luni, deoarece emisarul special al ONU şi Ligii Arabe intenţionează să aibă întrevederi separate cu reprezentanţii Guvernului de la Damasc şi opoziţia siriană, precum şi cu principalii actori regionali şi internaţionali.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici