Iranul a testat o "nouă armă strategică", în ultima zi a exerciţiilor militare

Gardienii Revoluţiei din Iran au anunţat că au testat o "nouă armă strategică", în ultima zi a unor ample exerciţii navale şi aeriene, relatează Associated Press.

444 afișări
Imaginea articolului Iranul a testat o "nouă armă strategică", în ultima zi a exerciţiilor militare

Iranul a testat o "nouă armă strategică", în ultima zi a exerciţiilor militare (Imagine: AP/ Mediafax Foto)

Amiralul Ali Fadavi, comandantul Forţei navale a Gardienilor Revoluţiei, a declarat vineri pentru televiziunea publică iraniană că noua armă testată va juca un rol "decisiv" în războaiele navale, fără a oferi alte detalii.

Televiziunea publică a prezentat o înregistrare video cu lansarea unor rachete submarine.

Gardienii Revoluţiei au lansat miercuri exerciţiile militare în Strâmtoarea Hormuz, pe unde trece aproximativ o cincime din petrolul din lume. În cadrul unui exerciţiu, forţele iraniene au simulat un atac împotriva unui portavion american.

Televiziunea publică iraniană a prezentat imagini cu rachete care atacau o replică a unui portavion american. Potrivit agenţiei Fars, replica portavionului american a fost realizată la scară reală.

Iranul negociază în prezent un acord privind programul său nuclear cu Statele Unite şi marile puteri, care suspectează Teheranul că vrea să obţină arma nucleară. Iranul neagă aceste acuzaţii şi susţine că programul său nuclear are scopuri exclusiv civile.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici