Iranul ameninţă UE cu represalii, după adoptarea unor noi sancţiuni

Iranul a avertizat că va răspunde cu fermitate Uniunii Europene, dacă aceasta continuă politica de sancţiuni privind programul nuclear controversat al Teheranului, relatează site-ul postului iranian Press TV.

35 afișări
Imaginea articolului Iranul ameninţă UE cu represalii, după adoptarea unor noi sancţiuni

Iranul ameninţă UE cu represalii, după adoptarea unor noi sancţiuni (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

UE "se va confrunta cu un răspuns ferm şi adecvat al Iranului dacă îşi continuă politica de sancţiuni", a informat postul de limba engleză, evocând afirmaţii făcute joi de vicepreşedintele Ali Ahani faţă de secretarul de stat german pentru Afaceri externe, Wolf-Ruthart Born.

Acest oficial iranian consideră "dezamăgitoare şi inutilă" politica europeană, între diplomaţie şi sancţiuni, faţă de Iran.

"Politica de sancţiuni faţă de Iran cu privire la programul său nuclear nu va ajuta la rezolvarea conflictelor, ci va antrena pagube pentru întreprinderile europene", a subliniat el.

UE a decis joi să adopte împotriva Iranului sancţiuni mai severe decât cele votate la 9 iunie de Consiliul de Securitate al ONU. Iniţiativa europeană a venit la 24 de ore după o decizie similară a SUA.

Aceste sancţiuni nu vor împiedica Teheranul să îşi continue programul nuclear, a adăugat Ali Ahani, citat de agenţia oficială IRNA.

Preşedintele Parlamentului, Ali Larijani, a afirmat la rândul său că Iranul ar putea lua în considerare "măsuri de retorsiune". "Dacă Europa adoptă sancţiuni, Iranul va lua în considerare măsuri de retorsiune", a afirmat acesta.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici