Iranul avertizează va reacţiona prompt dacă SUA vor renunţa la acordul nuclear

Hassan Rouhani, preşedintele Iranului, a avertizat, marţi, că Teheranul va reacţiona prompt dacă Statele Unite vor decide să renunţe la acordul nuclear semnat în 2015, relatează site-ul postului Al Jazeera.

787 afișări
Imaginea articolului Iranul avertizează va reacţiona prompt dacă SUA vor renunţa la acordul nuclear

Iranul avertizează va reacţiona prompt dacă SUA vor renunţa la acordul nuclear

Rouhani a precizat că Teheranul va avea o reacţie promptă, dacă preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, decide ruperea acordului nuclear.

”Guvernul iranian va reacţiona ferm dacă Washingtonul nu îşi va respecta angajamentele. Vor exista consecinţe grave”, a avertizat Rouhani.

În acelaşi context, Trump a atras atenţia că că Iranul va avea "probleme mai mari ca niciodată" dacă va relansa programul nuclear.

"Dacă iranienii vor relansa programul nuclear, vor avea probleme mai mari ca niciodată. Avem de-a face cu un acord teribil, nebunesc şi ridicol, care nu ar fi trebuit semnat", deoarece nu conţine condiţionalităţi privind programul balistic şi implicarea Iranului în conflictele din Yemen şi Siria. Am semnat acest acord teribil, dar urmează să discutăm despre el", a spus Trump.

Marile puteri din grupul P5+1 (China, Franţa, Rusia, Marea Britanie, Statele Unite plus Germania) au semnat în 2015 un acord cu Iranul prin care Teheranul se angajează să limiteze activităţile atomice în schimbul relaxării sancţiunilor internaţionale. Preşedintele Donald Trump şi Israelul contestă acordul atomic semnat cu Iranul.

Trump a ameninţat în mai multe rânduri că Statele Unite se vor retrage din Acordul atomic semnat cu Iranul, acuzând Teheranul de continuarea activităţilor nucleare şi balistice. Liderul american a anunţat că le oferă timp aliaţilor europeni ai SUA până pe data 12 mai pentru ca aceştia să cadă de acord asupra înăspririi condiţiilor acordului, ori altfel Washingtonul se va retrage din acord.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici