Iranul condamnă la 10 ani de închisoare un oficial al Ministerului de Externe pentru spionaj

Un tribunal iranian a condamnat o persoană care lucrează pentru Ministerul Afacerilor Externe la 10 ani de închisoare după ce a fost acuzat pentru spionaj, a declarat duminică purtătorul de cuvânt al justiţiei, Gholamhossein Mohseni Ejei, relatează Reuters.

404 afișări
Imaginea articolului Iranul condamnă la 10 ani de închisoare un oficial al Ministerului de Externe pentru spionaj

Iranul condamnă un oficial al Ministerului de Externe pentru spionaj

Cu toate acestea, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Bahram Qasemi, a declarat că omul a fost arestat în urmă cu trei ani şi condamnat un an mai târziu. Sentinţa sa a fost redusă de o instanţă de apel, potrivit site-ului ministerului, dar nu a dat detalii suplimentare.

Ejei, citat de site-ul de ştiri judiciar Mizan, l-a numit pe omul condamnat drept Kamal Amirbeik şi a declarat că i s-a aplicat şi o amendă de 270.000 de dolari.

Mizan nu a anunţat pentru ce acţiuni de spionaj a fost acuzat şi nu a oferit detalii suplimentare.

Forţele de securitate iraniene au arestat zeci de persoane care lucrează în organele de stat pentru acuzaţii de spionaj, a declarat ministrul de Informaţii Mahmoud Alavi în august.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici