Iranul critică ameninţarea nucleară reprezentată de SUA, la 75 de ani de la atacul din Hiroshima

  • Ministrul iranian de Externe atrage atenţia asupra ameninţării pe care o reprezintă armele nucleare ale SUA
  • Mohammad Zarif: "În urmă cu 75 de ani, Statele Unite au acceptat infamia de a deveni primul şi singurul utilizator de arme nucleare"
  • "A venit momentul să punem capăt coşmarului nuclear şi doctrinei «distrugerii reciproce»", a subliniat şeful diplomaţiei iraniene
1110 afișări
Imaginea articolului Iranul critică ameninţarea nucleară reprezentată de SUA, la 75 de ani de la atacul din Hiroshima

Iranul critică ameninţarea nucleară reprezentată de SUA, la 75 de ani de la atacul din Hiroshima

Arsenalul nuclear al SUA reprezintă o ameninţare pentru Orientul Mijlociu, afirmă ministrul iranian de Externe, Mohammad Javad Zarif, într-un mesaj transmis cu ocazia comemorării a 75 de ani de la atacul atomic american de la Hiroshima, informează Agenţia France-Presse şi cotidianul Le Figaro.
 
"În urmă cu 75 de ani, Statele Unite au acceptat infamia de a deveni primul şi singurul utilizator de arme nucleare. Împotriva oamenilor nevinovaţi. În prezent, armele nucleare americane şi israeliene ameninţă regiunea noastră", a afirmat Mohammad Javad Zarif, prin Twitter.
 
"A venit momentul să punem capăt coşmarului nuclear şi doctrinei «distrugerii reciproce»", rămasă din perioada Războiului Rece, a subliniat şeful diplomaţiei de la Teheran.
 
Japonia a comemorat joi primul atac nuclear din istorie, lansat de Statele Unite pe 6 august 1945 asupra oraşului Hiroshima şi soldat cu circa 140.000 de morţi.
 
Mohammad Javad Zarif a făcut aceste declaraţii în contextul tensiunilor dintre Statele Unite şi Iran. Preşedintele Donald Trump a decis în 2018 retragerea Statelor Unite din Acordul nuclear semnat de marile puteri cu Iranul. Washingtonul a impus din nou sancţiuni, cerând Teheranului să limiteze activităţile nucleare şi balistice.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
iran,
sua,
nuclear

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici