Iranul eliberează un al cincilea american, separat de schimbul de deţinuţi cu SUA

Un al cincilea american deţinut în Iran - un student - a fost eliberat, într-un gest care nu are legătură cu schimbul de deţinuţi de sâmbătă dintre cele două ţări, au anunţat sâmbătă oficiali americani, relatează AP în pagina electronică.

398 afișări
Imaginea articolului Iranul eliberează un al cincilea american, separat de schimbul de deţinuţi cu SUA

Iranul eliberează un al cincilea american, separat de schimbul de deţinuţi cu SUA (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Studentul - identificat drept Matthew Trevithick - a fost eliberat în mod independent faţă de schimbul de deţinuţi de sâmbătă şi se află deja în frum către casă, au declarat aceşti oficiali sub protecţia anonimatului, deoarece nu au fost autorizaţi să facă declaraţii publice în acst sens.

Iranul a eliberat sâmbătă patru deţinuţi americani de origine iraniană, în schimbul a şapte iranieni încarceraţi sau inculpaţi în Statele Unite.

Trevithick a fost reţinut recent în Iran, a declarat un oficial de rang înalt din cadrul Administraţiei americane, citat de CNN.

Oficiali citaţi de postul american au confirmat că studentul nu a fost eliberat în cadrului schimbului, care a fost negociat în secret timp de peste un an de zile.

În plus, iranienii se angajează prin acest acord să "continue cooperarea cu Statele Unite în vederea stabilirii locului unde se află Robert Levinson", a declarat un oficial american.

Levinson este un fost agent FBI şi angajat CIA care a fost dat dispărut în Iran în 2007, într-o misiune în domeniul informaţiilor, potrivit postului american, care precizează că Iranul a negat că l-ar deţine.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici