Iranul îl avertizează pe Kim Jong-un: Trump ar putea renunţa la înţelegerea făcută în Singapore

Iranul l-a avertizat pe liderul suprem nord-coreean Kim Jong-un că preşedintele american Donald Trump ar putea să anuleze înţelegerea făcută în Singapore, aşa cum a decis şi retragerea Statelor Unite din acordul nuclear, relatează site-ul agenţiei Reuters.

1137 afișări
Imaginea articolului Iranul îl avertizează pe Kim Jong-un: Trump ar putea renunţa la înţelegerea făcută în Singapore

Trump şi Kim Jong-un au convenit marţi să lucreze în scopul denuclearizării complete a Peninsulei Coreene, în schimbul angajamentului Washingtonului de a oferi Phenianului garanţii de securitate.

"Nu ştim cu ce fel de persoană negociază liderul Coreei de Nord. Ar putea să anuleze înţelegerea până să ajungă acasă", a declarat marţi purtătorul de cuvânt al Guvernului iranian, Mohammad Bagher Nobakht.

"Acest individ nu reprezintă americanii, iar ei cu siguranţă se vor îndepărta de el la următoarele alegeri", a adăugat acesta.

Donald Trump a anunţat la 8 mai 2018 că retrage Statele Unite din acordul nuclear cu Iranul. Sâmbătă, liderul de la Casa Albă a declarat că nu va mai sprjini declaraţia comună a liderilor statelor din Grupul ţărilor puternic industrializate (G7).

Israelul, care a susţinut retragerea Statelor Unite din acordul nuclear, a lăudat summitul din Singapore.

"Este un pas important în denuclearizarea Peninsulei Coreea", a declarat premierul israelian Benjamin Netanyahu.

"Preşedintele Trump a adoptat o poziţie clară împotriva încercării Iranului de a obţine arme nucleare, cât şi împotriva beligeranţei sale în Orientul Mijlociu", a adăugat acesta.

Trump a informat că este dispus să facă o nouă înţelegere nucleară cu Teheranul, considerând că acordul semnat în timpul Administraţiei Obama a fost un eşec.

Celelalte state implicate în acordul nuclear - Marea Britanie, China, Franţa, Germania şi Rusia - au criticat decizia Statelor Unite de a se retrage şi încearcă să menţină acordul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici