Iranul nu va mai respecta unele limite stabilite prin Acordul nuclear, în contextul crizei cu Statele Unite

Administraţia din Iran a anunţat duminică seară, în contextul crizei cu Statele Unite, că nu va mai respecta limitele privind purificarea uraniului stabilite prin Acordul nuclear semnat cu marile puteri, informează postul BBC şi agenţia Reuters.

13389 afișări
Imaginea articolului Iranul nu va mai respecta unele limite stabilite prin Acordul nuclear, în contextul crizei cu Statele Unite

Iranul nu va mai respecta unele limite stabilite prin Acordul nuclear, în contextul crizei cu Statele Unite

Purtătorul de cuvânt al Guvernului de la Teheran, citat la televiziunea de stat, spune că Iranul nu va mai respecta limitele prevăzute în acest acord în ceea ce priveşte numărul de centrifuge pe care are dreptul să le utilizeze, ceea ce înseamnă că nu va mai exista un plafon al capacităţilor sale de îmbogăţire a uraniului sau a gradului de îmbogăţire a uraniului sau a activităţilor sale de cercetare şi dezvoltare în domeniul atomic.

Toate aceste activităţi vor depinde acum de nevoile tehnice ale ţării, a completat oficialul.

Cu toate acestea, Iranul va continua să coopereze cu Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA) şi ar putea reveni rapid asupra acestor măsuri în cazul în care Statele Unite anulează sancţiunile impuse Teheranului.

Administraţia iraniană afirmă că va reveni la respectarea prevederilor Acordului nuclear din 2015 dacă Statele Unite anulează sancţiunile.

Iranul a anunţat decizia în contextul tensiunilor puternice cu Statele Unite după asasinarea de către armata americană a unui comandant militar iranian în oraşul irakian Bagdad.

Preşedintele Donald Trump a decis retragerea SUA din Acordul nuclear semnat de marile puteri cu Iranul în anul 2015. Rusia, China, Franţa, Marea Britanie şi Germania menţin Acordul atomic cu Iranul.

Foto: Profimedia

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
iran,
acord nuclear,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici