Iranul prezintă două rachete balistice, în pofida cererilor SUA. Arsenalul poartă numele celor doi lideri ucişi în ianuarie

  • SUA au cerut ca Teheranul să oprească programul de rachete
  • Racheta de suprafaţă, numită martir Qassem Soleimani, are o rază de acţiune de 1.400 km
  • Racheta de croazieră, numită martir Abu Mahdi, are o rază de peste 1.000 de kilometri
2086 afișări
Imaginea articolului Iranul prezintă două rachete balistice, în pofida cererilor SUA. Arsenalul poartă numele celor doi lideri ucişi în ianuarie

Iranul prezintă două rachete balistice, în pofida cererilor SUA. Arsenalul poartă numele celor doi lideri ucişi în atacul

În ciuda cerinţelor SUA ca Teheranul să oprească programul de rachete, Iranul a prezentat astăzi două rachete balistice, una de suprafaţă şi alta de croazieră.

Imaginile au fost prezentate de televiziunea de stat din Iran care spune că cele două noi rachete balistice au fost numite după generalul iranian Qassem Soleimani şi comandantul miliţiei irakiene, Abu Mahdi al-Muhandis. Tensiunile dintre Iran şi SUA au pornit când cei doi lideri au fost ucişi în ianuarie în faţa aeroportului internaţional Bagdad (Irak), în timpul unui atac aerian al americanilor, transmite AP.

Racheta de suprafaţă, numită martir Qassem Soleimani, are o rază de acţiune de 1.400 km, iar cea de croazieră, numită Abu Mahdi, are o rază de peste 1.000 de kilometri.
Televiziunea de stat a subliniat că "martir Qassem Soleimani" nu poate fi interceptat de "sistemul de apărare inamic".

Preşedintele Iranului Hassan Rouhani spune că: “Rachetele, în special cele de croazieră sunt foarte importante pentru noi, faptul că am crescut numărul de la 300 la 1.000 în mai puţin de doi ani este o realizare excelentă”.

Preşedintele a mai menţionat că programele de rachete şi cele militare sunt strict defensive.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici