Iranul va face o plângere împotriva lui Trump pentru uciderea lui Soleimani: „Trebuie condamnat la nivel internaţional”

Autorităţile de la Teheran intenţionează să formuleze o plângere împotriva preşedintelui Statelor Unite, Donald Trump, în legătură cu operaţiunea de asasinare a generalului iranian Qassem Soleimani, a declarat luni Ebrahim Raisi, un oficial al forţelor Quds, informează agenţia rusă de presă TASS.

1422 afișări
Imaginea articolului Iranul va face o plângere împotriva lui Trump pentru uciderea lui Soleimani: „Trebuie condamnat la nivel internaţional”

Sursa FOTO: Profimedia Images

„Cei care comit infracţiuni vor fi traşi la răspundere. Trebuie ca preşedintele Statelor Unite să fie principalul acuzat. El trebuie condamnat la nivel internaţional”, a declarat Raisi pentru agenţia de presă Fars.

Potrivit oficialului iranian, „Consiliul pentru Drepturile Omului (un organism aflat în subordinea Curţii Supreme a Iranului, n. red.) şi Ministerul de Externe ar trebui să se ocupe de această problemă. Asasinarea lui Soleimani încalcă toate legile pentru că el a fost un simbol al luptei împotriva terorismului şi un sprijin pentru cei oprimaţi”, a declarat Raisi.

Agenţia TASS notează că oficialul iranian nu a specificat cărei instanţe internaţionale îi va fi adresată eventuala plângere la adresa preşedintelui Statelor Unite.

Relaţiile între SUA şi Iran sunt extrem de tensionate după ce armata americană l-a ucis în capitala Irakului, Bagdad, pe generalul Qassem Soleimani, comandantul Forţei Quds din cadrul Gardienilor Revoluţiei din Iran.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici