ISIS acuzată că a vândut măşti false în America pentru a strânge fonduri pentru finanţarea acţiunilor teroriste

  • Printr-o escrocherie online, grupurile teroriste din Orientul Mijlociu au vândut măşti false la spitale, case de îngrijire medicală şi unităţi de intervenţie de urgenţă, potrivit CBS.
  • Teroriştii de la Al-Qaida şi Hamas au mai folosit şi reţelele de socializare şi criptomonede pentru a strânge bani pentru arme şi operaţiuni teroriste.
  • Autorităţile americane au confiscat 2 milioane de dolari şi peste 300 de conturi de criptomonede.
1836 afișări
Imaginea articolului ISIS acuzată că a vândut măşti false în America pentru a strânge fonduri pentru finanţarea acţiunilor teroriste

Mediafax

Grupurile teroriste din Orientul Mijlociu şi-au ales ca victime unităţile de intervenţie de urgenţă americane într-o escrocherie online, au declarat miercuri procurorii federali. Se presupune că grupurile încearcă să strângă bani oferind echipamente de protecţie personală necorespunzătoare într-un moment de penurie disperată, pe fondul pandemiei.

ISIS se pare că a folosit site-ul facemaskcenter.com pentru a comercializa măşti false de tip N-95, potrivit unui înalt oficial al Departamentului de Justiţie. Se pare că între obiectivele lor s-au numărat spitale, case de îngrijire medicală şi unităţi de intervenţie de urgenţă.

Au o operaţiune sofisticată online şi aici au transformat acea operaţiune pentru crearea acestor site-uri web falsificate pentru a obţine bani pentru finanţarea terorismului. Iar oamenii se gândeau că plătesc pentru o mască de care aveau nevoie”, a declarat pentru CBS News procurorul general adjunct al Direcţiei de Securitate Naţională, John Demers.

Un înalt oficial al Departamentului de Justiţie a declarat pentru CBS News că frauda ISIS COVID-19 este „doar o mică parte” din activitatea infracţională generală, concepută pentru a răspândi teama de virus.

Anchetatorii de la Departamentul de Justiţie, FBI, Securitate Naţională şi Agenţia de Administrare Fiscală au descoperit, de asemenea, că teroriştii de la Al-Qaida şi Hamas au folosit reţelele de socializare şi criptomonede pentru a strânge bani pentru arme şi operaţiuni, acesta fiind cel mai mare caz de acest gen.

Autorităţile americane au confiscat 2 milioane de dolari şi peste 300 de conturi de criptomonede.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici