ISIS plănuia eliberarea mollahului Krekar, deţinut în Norvegia: 17 jihadişti au fost arestaţi în mai multe state europene

Şaptesprezece militanţi islamişti au fost arestaţi preventiv în mai multe state europene, fiind suspectaţi de implicare în activităţi teroriste, informează BBC News online.

624 afișări
Imaginea articolului ISIS plănuia eliberarea mollahului Krekar, deţinut în Norvegia: 17 jihadişti au fost arestaţi în mai multe state europene

ISIS plănuia eliberarea mollahului Krekar, deţinut în Norvegia: 17 jihadişti au fost arestaţi în mai multe state europene (Imagine: thedailybeast.com)

Şase suspecţi au fost arestaţi în Italia, patru în Marea Britanie şi trei în Norvegia. Alţi patru presupuşi terorişti au fost capturaţi în alte ţări europene.

Potrivit serviciilor secrete, unii dintre suspecţi au participat la antrenamente în tabere teroriste din Siria sau Irak.

Cei 17 militanţi islamişti sunt acuzaţi de asociere pentru activităţi teroriste internaţionale.

Reţeaua teroristă plănuia eliberarea mollahului Krekar, un terorist deţinut în Norvegia.

Krekar, cu numele real Najm Faraj Ahmad, şi alţi doi presupuşi terorişti sunt acuzaţi că plănuiau să comită atentate în ţări europene. Mollahul Krekar este fondatorul organizaţiei radicale Ansar al-Islam.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici