Islamistă revenită din Siria, condamnată la şase ani de închisoare în Marea Britanie

O tânără islamistă a fost condamnată la şase ani de închisoare după ce a revenit în Marea Britanie din Siria, unde a mers, alături de copilul ei de un an, pentru a se alătura reţelei teroriste Stat Islamic, informează Sky News.

1921 afișări
Imaginea articolului Islamistă revenită din Siria, condamnată la şase ani de închisoare în Marea Britanie

Islamistă revenită din Siria, condamnată la şase ani de închisoare în Marea Britanie

Tareena Shakil, o britanică în vârstă de 26 de ani, şi-a părăsit casa din oraşul Birmingham în octombrie 2014, spunându-le rudelor că merge în vacanţă.

În schimb, islamista şi-a luat fiul în vârstă de un an şi două luni şi s-a deplasat în oraşul sirian Raqqa, fief al organizaţiei teroriste sunnite Stat Islamic.

La revenirea în Marea Britanie, Tareena Shakil a fost găsită vinovată de apartenenţă la un grup terorist şi de instigare la terorism în mediul online. Femeia a fost condamnată la şase ani de închisoare.

"Această femeie a spus minciună după minciună", a declarat judecătorul Melbourne Inman, imediat după pronunţarea verdictului şi stabilirea pedepsei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici