Islamişti germani ar fi torturat ostatici ai grupării Stat Islamic

Procurorul federal al Germaniei investighează informaţii potrivit cărora jihadişti germani ar fi torturat ostatici ai grupării extremiste sunnite Stat Islamic (SI), relatează Deutsche Welle.

1087 afișări
Imaginea articolului Islamişti germani ar fi torturat ostatici ai grupării Stat Islamic

Islamişti germani ar fi torturat ostatici ai grupării Stat Islamic (Imagine: Hepta)

Islamişti radicali germani sunt angajaţi de SI atât pentru a asigura paza la închisorile sale, cât şi ca torţionari, anunţă presa din Germania, care citează mărturiile unui fost prizonier al acestei grupări.

Potrivit presei germane, există suspiciuni că ei au lucrat în cadrul unor închisori ale SI în care au fost încarceraţi cetăţeni americani, britanici sau japonezi decapitaţi.

Aceste informaţii provin de la un german în vârstă de 27 de ani care a fost prizonier al SI până în iunie anul trecut, când a scăpat în circumstanţe misterioase.

Potrivit bărbatului, interogat de anchetatori din cadrul serviciilor germane antiterorism, el a cunoscut în perioada captivităţii mai mulţi ostatici care au fost ulterior executaţi, inclusiv pe cetăţenii americani James Foley şi Steven Sotloff.

De asemenea, el a declarat că a fost martor la execuţia unei ostatice, care a fost împuşcată, şi că a avut o întâlnire cu "John Jihadistul", un militant britanic din cadrul SI care a apărut într-o serie de înregistrări video ale unor decapitări.

Procurorul federal a refuzat să comenteze aceste informaţii, invocând că o anchetă este în curs.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici