Islamiştii arestaţi într-un tren care se îndrepta spre România, condamnaţi la doi ani de închisoare

Doi islamişti britanici arestaţi preventiv în Ungaria, în noiembrie 2015, la bordul unui tren care se îndrepta spre România, au fost condamnaţi la doi ani de închisoare în Marea Britanie, informează BBC News online.

613 afișări
Imaginea articolului Islamiştii arestaţi într-un tren care se îndrepta spre România, condamnaţi la doi ani de închisoare

Islamiştii arestaţi într-un tren care se îndrepta spre România, condamnaţi la doi ani de închisoare

Trevor Brooks şi Simon Keeler, din Londra, a fost condamnaţi în virtutea legislaţiei antiterorism pentru că au părăsit în mod neautorizat teritoriul Marii Britanii.

Cei doi islamişti erau în libertate sub control judiciar, având obligaţia de a anunţa poliţia în cazul părăsirii ţării. Ei au fugit din Marea Britanie ilegal, ascunzându-se într-un camion.

Trevor Brooks, alias Abu Izzadeen (în vârstă de 40 de ani), şi Simon Keeler (44 de ani) au fost arestaţi în Ungaria, în noiembrie 2015, la bordul unui tren care se îndrepta spre Bucureşti.

Cei doi islamişti fuseseră la închisoare timp de trei ani, începând din 2008, pentru instigare la activităţi teroriste.

Islamiştii au recunoscut acuzaţiile. Asupra lor a fost găsită suma de 11.000 de euro, în lire sterline, euro şi forinţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici