Islanda redeschide graniţele pentru turişti, dar toţi cei ce intră în ţară vor fi testaţi la sosire

Primul ministru al Islandei, KatrÍn Jakobsdóttir, a anunţat săptămâna aceasta că ţara le va permite turiştilor să intre începând cu 15 iunie, scrie The New York Post.

488 afișări
Imaginea articolului Islanda redeschide graniţele pentru turişti, dar toţi cei ce intră în ţară vor fi testaţi la sosire

Islanda redeschide graniţele pentru turişti, dar toţi cei ce intră în ţară vor fi testaţi la sosire

Guvernul islandez a decis să deschidă turismul cu singura condiţie ca fiecărui vizitator să i se facă un test COVID-19 la sosire, iar rezultatele vor fi procesate imediat. Cei care nu sunt infectaţi vor fi liberi să viziteze ţara, în timp ce persoanele pozitive vor fi obligate să se auto-izoleze timp de 14 zile şi vor suporta singuri costurile şederii.

Într-o declaraţie oficială, Jakobsdóttir a explicat că Islanda va slăbi restricţiile de călătorie „Cel mai devreme pe 15 iunie 2020, în timp ce începând cu 15 mai, peroanele care sosesc în Islanda, inclusiv oameni de ştiinţă, cineaşti şi sportivi, vor putea fi selectaţi să stea în carantină”.

De asemenea, persoanele care pot dovedi că au fost testate negativ recent pot să treacă peste testarea de la sosire.

Persoanelor care ajung în ţară li se va cere să descarce aplicaţia oficială de smartphone-tracking, care este deja utilizată de aproape 40% din populaţie.

„Când turiştii se întorc în Islanda, dorim să avem toate mecanismele necesare pentru a-i proteja pe ei, dar şi progresele pe care le-am înregistrat până acum în controlarea pandemiei. Strategia Islandei de testare, urmărire şi izolare la scară largă s-au dovedit eficientă până acum", a declarat ThórdÍs Kolbrún Reykfjord Gylfadottir, ministrul turismului, industriei şi inovării.

Islanda a avut până acum 1.800 de cazuri confirmate de COVID-19 şi zece decese, conform datelor raportate de John Hopkins.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici