Israel: Guvernul adoptă un plan pentru a dubla numărul de colonişti evrei în Platoul Golan

  • Guvernul israelian s-a reunit duminică în Platoul Golan ocupat pentru a discuta despre viitorul regiunii.
  • Liderii vor să dezvolte infrastructura în Platou şi să creeze locuinţe, dar şi locuri de muncă pentru rezidenţi.
1060 afișări
Imaginea articolului Israel: Guvernul adoptă un plan pentru a dubla numărul de colonişti evrei în Platoul Golan
Concret, autorităţile din Israel vor dubleze numărul coloniştilor din zona cu potenţial strategic, câştigată de la Siria în 1967. Platoul Golan a fost anexat Israelului în decembrie 1981, deşi decizia politică nu este una recunoscută internaţional şi regiunea constituie încă motiv de tensiune între Israel şi Siria. 
 
Costul planului ar fi circa 317 milioane de dolari, bani folosiţi pentru construirea a peste 6.000 de apartamente în aşezare şi dezvoltarea infrastructurii cu ajutorul energiei verde, conform The New Arab.
 
„Obiectivul nostru este acela de a dubla populaţia în Platoul Golan”, a anunţat premierul Naftali Bennett.
 
Momentan, populaţia din Platou este de circa 25.000 de colonişti israelieni, alături de aproximativ 23.000 de druzi. 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici