Israel şi Grecia au semnat un contract militar cu o valoare record

  • Israelul şi Grecia au semnat un acord de achiziţii în domeniul apărării cu o valoare record.
  • Israelul a declarat că acordul va întări legăturile politice şi economice dintre cele două ţări.
  • Forţele aeriene israeliene şi greceşti au lansat duminică un exerciţiu comun în Grecia.
1857 afișări
Imaginea articolului Israel şi Grecia au semnat un contract militar cu o valoare record

Israel şi Grecia au semnat un contract militar cu o valoare record

Israelul şi Grecia au semnat un acord de achiziţii în domeniul apărării cu o valoare record, despre care Israelul a declarat duminică că va întări legăturile politice şi economice, în timp de forţele aeriene ale celor două ţări au lansat un exerciţiu comun, relatează Reuters.

Acordul include un contract de 1,65 miliarde de dolari pentru înfiinţarea şi operarea unui centru de instruire pentru Forţele Aeriene Elene de către contractantul de apărare israelian Elbit Systems, pe o perioadă de 22 de ani, a declarat ministerul israelian al apărării.

Centrul de instruire va fi modelat după academia de zbor din Israel şi va fi echipat cu 10 avioane de antrenament M-346 produse de compania italiană Leonardo, a declarat ministerul.

Elbit va furniza kituri pentru modernizarea şi operarea aeronavelor T-6 din Grecia şi va oferi, de asemenea, instruire, simulatoare şi suport logistic.

"Sunt sigur că (acest program) va actualiza capacităţile şi va consolida economiile Israelului şi Greciei şi, astfel, parteneriatul dintre cele două ţări ale noastre se va aprofunda la nivel de apărare, economic şi politic", a declarat ministrul israelian al Apărării Benny Gantz.

Forţele aeriene israeliene şi greceşti au lansat duminică un exerciţiu comun în Grecia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici